Toeslagen

De belastingdienst levert een bijdrage in de kosten van de kinderopvang afhankelijk van het inkomen van de ouders.

De belastingdienst heeft voor de kosten van kinderopvang een calculator ontwikkeld. Met deze kostencalculator kunt u berekenen hoeveel u per saldo voor uw kinderopvang betaalt.

Voor het aanvragen van een kinderopvangtoeslag bij de belastingdienst, stelt de belastingdienst een aantal informatiepagina's ter beschikking. Meer informatie vind u op de website van de belastingdienst. Teneinde uw aanvraag bij de belastingdienst te kunnen doen dient u te beschikken over onze registratienummers, deze vind u op de LRK nummers pagina.

Voor ouders die bij ons gaan beginnen.

Veel ouders laten de bijdrage van de belastingdienst direct op het rekeningnummer van het kinderdagverblijf storten. Het kinderdagverblijf int de eigen bijdrage de 26ste van de maand via automatische incasso. Dit is altijd voor de aankomende maand. De volgende stappen moeten hiervoor ondernomen worden.
  1. U bent in het bezit van een Digid code.
  2. U komt met uw inkomensgegevens en de Digid code naar de afspraak in ons kindercentrum, waar onze medewerker u zal ondersteunen om de aanvraag kinderopvangtoeslag digitaal met u in te vullen. U ontvangt van ons een plaatsingscontract. Dit is nog niet definitief.
  3. Zodra u weet wanneer uw kind gaat starten, kunt u het getekende plaatsingscontract inleveren of opsturen. Dan is de plek ook daadwerkelijk voor uw kind gereserveerd.
  4. Als u na ongeveer 2 maanden de beschikking van de belastingdienst ontvangt stuurt u een kopie hiervan naar het kantoor in Bussum of u geeft een kopie af op het kantoor.
  5. Vanaf het moment dat uw kind start op het kindercentrum, begint u met het betalen van uw eigen bijdrage, ook als U nog geen beschikking van de belastingdienst heeft ontvangen.
  6. Voor sommige ouders geldt dat zij ook nog een bijdrage ontvangen van DWI of UWV, onze medewerker kan voor u nagaan of u hiervoor in aanmerking komt.
  7. Als u deze stappen volgt is alles goed geregeld, en kunt u uw kind met een goed gevoel laten beginnen op het kindercentrum terwijl u weet dat de financiën goed geregeld zijn.