Kinderdagverblijf

Van groep naar groep, alles onder één dak

Van baby tot voortgezet onderwijs, bieden wij u een ontmoetingsplek aan voor uw kind, met zijn of haar begeleiders en natuurlijk ook de vriendjes en vriendinnetjes waarmee zij samen opgroeien.

 

Naar de babygroep

babygroepDe meeste kinderen beginnen op de leeftijd van drie maanden (afhankelijk van het zwangerschapsverlof van de moeder) op het kinderdagverblijf op een babygroep. Tot zes maanden hebben kinderen in de regel weinig moeite om te wennen aan een andere verzorger. Tussen de zeven en twaalf maanden kan een baby in de eenkennigheidsfase komen. De meeste kinderen hebben dan wat meer moeite om afscheid te nemen. Dat is heel gewoon. Het kind moet vertrouwen krijgen dat vader of moeder straks weer terugkomt. Ga in elk geval nooit stiekem weg om een drama te vermijden. Neem kort maar duidelijk afscheid zodat uw kind u weg ziet gaan en zich niet bedrogen hoeft te voelen. Als uw kind gaat huilen ga dan toch resoluut met een zekere, vrolijke uitstraling weg. De ouders kunnen erop vertrouwen dat als kinderen werkelijk ontroostbaar zijn de groepsleiding ze dit eerlijk zegt.

Naar de dreumesgroep en/of de peutergroep

DreumesOp enig moment zullen de kinderen overstappen naar een dreumes- of een peutergroep. Naar een dreumesgroep gebeurt dit meestal met ruim een jaar. Als een kind ongeveer twee jaar is, kan een kind naar de peutergroep. Overgang naar een andere groep gebeurt altijd in overleg met de ouders. Naar welke groep een kind gaat is afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling van een kind en de ruimte op de groepen. Zo is het van belang of een kind zich zowel letterlijk als figuurlijk goed staande kan houden binnen de nieuwe groep. Om het voor kinderen zo gemakkelijk mogelijk te maken, proberen we als het kan twee kinderen tegelijk te laten overstappen. Ineens komen kinderen terecht in een andere wereld. Kinderen op een nieuwe groep zijn 's avonds vaak heel moe. Dat gaat vanzelf weer over als ze wat gewend zijn.